La recomandarea fetei de la agentia de turism, am luat pranzul la Sperun, o taverna locala cu bucate delicioase (tuna grill 70kn) si o varianta originala de bruschette (25kn). Minunat a fost sa ne plimbam prin Palatul lui Diocletian, o ruina imensa in care se construisera intre timp case din piatra, in stilul local, si care acum amesteca cladiri vechi cu pub-uri, terase, magazine scumpe, local crafts, etc. Brusc, era ca si cum ne teleportasem inapoi intr-un orasel linistit de pe coasta dalmata, dincolo de masini, poluare, claxoane, intr-un talmes-balmes de stiluri si perioade istorice. Poze aici.
Ne-am mai plimbat pe faleza, intr-o dulce picoteala de amiaza si ne-am delectat cu burgeri organici (21-25kn) si un pahar de Prosec pe terasa la 058, amuzandu-ne de chelnerul uituc, cu un impecabil accent britanic si umor de aceeasi nationalitate. Refacut bagaje, pentru ca a doua zi urma sa lasam masina parcata pe tarm si sa luam vaporul pentru doua zile pe Vis...