Saptamana de relaxare in Balcic a inceput cu nopti nedormite, deadline-uri si o tura cu autocarul pana acolo, intrucat restul lotului component pentru concediu plecase deja cu doua zile mai devreme, conform celor stabilite. Din ratiuni de urgente corporatiste, n-am putut demara in vacanta o data cu ei, asa ca i-am urmat cat de repede. Pe jumatate adormita am reusit sa nu ratez plecarea de la 6 dimineata, vis-a-vis de Gara de Nord, cu un autocar confortabil, dar plin de discutiile obisnuite despre hoteluri, oferte turistice, plaje, etc. Le-am tratat cu atentia cuvenita si o portie buna de somn pana la granita. Bulgaria m-a intampinat cu campuri nesfarsite de floarea soarelui si-o ploaie calda prelingandu-se pe geam, care m-au aruncat brusc intr-o nostalgie filosofica din care doar un pahar de vin bun lipsea.
Pe la 11.00 am debarcat in Balcic, langa bazar, si m-am indreptat rapid catre o terasa umbroasa unde un ospatar numit Antonio si colegul lui cu fata de criminal in serie dar zambet larg si ospitalier m-au servit cu un mic dejun copios: branza la cuptor "Sofia District Style" si-o cafea buna. Cu forte proaspete m-am indreptat catre punctul de intalnire stabilit, unde am recuperat restul grupului vesel si pus pe sotii de vacanta. Ne-am cazat la pensiunea Sfantul Valentin, unde pentru 25 eur/noapte ne-am procopsit cu o camera curata, frumos mobilata, baie, bucatarie, balcon. Departe de centru si de orice altceva, pe o strda infundata unde nu ne deranjau niciun fel de zgomote.
Ne-am petrecut zilele intr-o maxima relaxare si fara nicio graba: la plaja, dupa inghetata, plimbandu-ne pe malul marii, tolanindu-ne la umbra pe terasa si in general fara nicio alta apasare decat cea legata de urmatorul rasfat. Locul de pierzanie a fost restaurantul Corona, unde am mancat tot timpul, fara sa reusim sa epuizam meniul sau sa gasim vreo mancare care sa nu ne placa. Deliciul suprem a fost branza la cuptor cu miere si nuci, dar si salatile din gradina ursului pentru care sigur ma mai intorc pe acolo...

Ne-am mai rasfatat cu doua descinderi la Dalboka, ferma de midii de pe malul marii, unde ne-am ghiftuit cu de toate si-am uitat de orice neplaceri in compania unui paharel de tuica de gutui. Si acolo ne-am intoarce oricand, fie si in trecere, la un bors pescaresc.
1 comment:
Wow,arata incredibil de bine totul si descrierea ta...minunat.
Post a Comment