Tuesday, July 7, 2009

Despre inutilitatea agentiilor de turism

Dupa peste 40 de e-mailuri schimbate cu un shortlist de 3 agentii, in cautarea formulei perfecte de avion + transfer + cazare = love, constat ca nu dureaza decat 2 ore si-un pic ca sa gasesti, online, bilete cu 161 euro/persoana mai ieftine decat variantele distinsilor experti intr-ale zborurilor (pe campii), cu sistemele lor de booking cu tot.

Din lipsa de incredere in curse charter la final de sezon, cand se pot anula cursele pe motiv de absenta calatori, vom zbura prin Madrid la dus si prin Bruxelles la intors, cu 4 companii aeriene diferite. Bonus, nu vom dormi prin aeroport / avion si nici nu vom fi nevoiti sa luam zborul din toiul noptii pentru ca, in opinia lor, e singurul cu potential si vom ajunge la ore rezonabile peste tot. Rock on!

2 comments:

CornelB - AmFostAcolo.ro said...

Step 1) alege-ti destinatia. Personal, cel mai mult conteaza parerile celorlalti care au fost acolo. Ia mai mult timp, dar este mai de incredere si NICIODATA nu am dat, pana acuma gres. www.tripadvisor.com, www.holidaycheck.de si mai nou amfostacolo.ro iti sunt la un click distanta - timp sa ai - ai clasamente cu cele mai bine vazute hoteluri etc
Step 2) rezervarea cazarii - sunt zeci de site-uri, cred. www.booking.com, www.hotels4u.com astea le folosesc eu. Din ro imi place captaingo
Step 3) transportul - o problema? Daca masina iasa din discutie (desi ptr mine este prima optiune :) ), ai la indemana o duzina de companii low-cost, plecare din Ro sau de pe aeroporturile din imediata vecinatate.
E nevoie de investitie de timp serioasa, e adevarat, dar e o reteta care merita, din mai multe puncte de vedere (nu doar financiar!).

Spiridus said...

Sa-mi aleg destinatia sau sa fac rezervari online a fost intotdeauna partea cea mai distractiva - merci de tips, poate cuiva or folosi. Insa nu trebuie pierdut din vedere ca, in anumite destinatii, agentiile (sau macar cele mai dezvoltate dintre ele) au oferte net superioare (aka avantajoase) lui booking.com care, la randul sau, are oferte mult mai bune decat orice alt site de rezervari. Site-urile de la noi mai au mult de recuperat ;)