Tuesday, August 5, 2008

Info: cazare

La Istanbul am stat la hotelul Orient Express, in orasul vechi, la doi pasi de cheiurile de la Eminonu si Bazarul egiptean si la 10 minute de plimbare pana la Sultanahmet, pe strada cu tramvai, multe hoteluri si terase/fast-food-uri, intr-un amalgam de strazi si stradute. Ne-a placut primirea, ceaiul de mere (nu cred ca am spus de suficiente ori asta: ceaiul de mere ceaiul de mere ceaiul de mere...), servirea impecabila, mica sesiune de orientare turistica "din partea casei" si tipsurile despre excursia pe Bosfor, piscina, amabilitatea tuturor.
De asemenea, primeste puncte terasa de la etajul sapte, cu vedere la podul colorat de pe Bosfor si iluminare cu lampi cu gaz, intr-o nota retro-romantica deosebita. Mi-a placut si ca micul dejun continea specialitati turcesti, absolut delicioase, iar fiecare masa avea un newsletter zilnic cu doua-trei stiri despre concerte, feluri de mancare, informatii utile (sau macar entertaining), si cateva expresii in turca.

Overall, 4 nopti cu avion dus-intors rezervate printr-o agentie cu maniere impecabile fata de clienti au totalizat 387 eur/persoana. Rasfat total.